Badrumsrenovering – Quick fix

Ett fint badrum blir allt viktigare för många människor. Det ska vara ett rum att trivas i och vara stolt över. För många kan det dock kännas som hemmets skamfläck med trista plastmattor och smutsiga fogar. Känner du igen dig kan det vara dags för en snabb badrumsrenovering som inte behöver kosta skjortan.  Här kommer några tips på snabba, enkla och billiga lösningar på att fräscha upp badrummet.

Steg 1 – Badrumsrenovering minimum

Rensa alla skåp och lådor.

En enkel grej som ger förvånande bra resultat. Det finns nog en hel del grejer som gjort sitt och bara står och samlar damm. Genom att rensa blir badrummet mindre stökigt och ger ett lugnare intryck.

Rengör badrummet noggrant.

Även detta är en enkel och billig form av badrumsrenovering. Det är mycket skit och missfärgningar som går bort med rätt städprodukter, ta bara duschdraperiet som ett exempel. Ett rent badrum är precis vad det låter, ett fräscht badrum.

Gör en budget

Gör en budget över hur mycket pengar du vill lägga ner. Prioritera vad som är viktigast i ditt badrum och vad du ska lägga krutet. En budget som håller koll på kostnaderna är därför bra att göra.

Steg 2 –Badrumsrenovering basic

Måla fogar och byt silikon

Måla fogarna med våtrumsfärg och byt ut silikon som blivit gul och missfärgad. En enkel och billig sak att göra för att fräscha upp och ge badrummet en helt ny känsla.

Tråkigt kakel?

Har du kakel som inte är det roligaste är den snabbaste och billigaste lösningen att fästa kakeldekor på det befintliga kaklet. På så sätt kan du ändra badrummets look helt efter dina önskemål och preferenser.

Byt blandare

Att byta blandare till handfatet och duschen kan göra underverk. Välj en stil som passar dig och gör badrummet personligt och unikt.

Byt möbler

Med nya möbler kan badrummet tas till en helt ny nivå. Vad behöver du mer av? Bättre förvaring, större spegel, bättre ljus och ny toasits? Här kan kreativiteten flöda, välj mellan att köpa nytt eller begagnat för en ännu mer personlig prägel på badrummet.

Steg 3 – Badrumsrenovering med extra piff

Det lilla extra

Sist men inte minst, piffet! In med växter och grönt, ett doftljus och nya fräscha handdukar. Små enkla detaljer som gör en enkel badrumsrenovering komplett.

Följer du dessa tre steg i en enkla renovering får du ett badrum att trivas i och vara stolt över. Lycka till med din badrumsrenovering!