Ett helt nytt kök med hjälp av dekorplast

En köksrenovering behöver bara kosta 500 kr… i alla fall om enbart dekorplast används. Det är ett extremt billigt sätt att ändra utseendet på köket utan att göra ”för stora” ingrepp. Framförallt är det smidigt i hyresrätter där hyresgästen inte får göra någon större köksrenovering utan hyresvärdens tillstånd.

Dekorplast – Den billiga köksrenoveringen

Ett helt nytt utseende – med en rulle plast…

Dekorplast kan användas på alla plana ytor i ett flertal rum. Det kan exempelvis sättas på brädorna mellan trappstegen istället för att enbart ha vit färg där likväl som på köksluckor och kökslådor. Plasten finns både i starka färger samt imitationer. Dagens imitationer är så pass lika originalet att det krävs att en person rör vid köksluckan för att inse att det inte är äkta trä.

På detta sätt kan en ”snabb köksrenovering” genomföras då material på luckorna ”byts” ut och arbetsbänken plötsligt blir marmor istället för en sliten skiva.

Nytt kakel?

Det är inte enbart plana arbetsytor som kan förändras. Dekorplast kan även användas på kakel i köket. Matcha kakel och arbetsytan hos https://köksrenoveringstockholmslän.se enkelt med samma nyans på plasten. Skulle familjen tröttna på färgen eller av annan anledning vilja byta är det enkelt och billigt.

Vill du spara pengar – gör inte en stor köksrenovering – välj istället att lägga pengarna på detaljerna. Utöver att ha dekorplast på plana ytor kan krokar monteras, hyllor i skåpen ändras och funktionella detaljer köpas in. Det kommer fortfarande bara bli en kostnad på någon tusenlapp.

Stor fördel vid hyresrätt

Personer som bor i hyresrätter får enbart genomföra en köksrenovering om de återställer köket till dess ursprungliga skicka innan utflytt. Att betala en stor summa för att göra köket snyggt – och sedan återställa – är knappast ett ekonomiskt bra alternativ. Då finns två alternativ:

  • Kan hyresvärden betala en köksrenovering?

Hyresvärden har till stor sannolikhet en plan över när köksrenovering är tänkt att ske. Är det flera år kvar är sannolikheten att detta tidigareläggs mycket liten. I vissa fall kan de godkänna att hyresgästen gör en större renovering men i detta fall får gästen själv betala allt.

  • Enklare inredning och design

En av de stora fördelarna med dekorplast är att det är lika lätt att sätta fast som att ta bort. Det tar därmed under en timme att återställa hela köket till dess ursprungliga skick. De som vill göra det lite mer elegant kan även byta knoppar och beslag. Men spar de gamla om hyresvärden anser att dessa ska monteras tillbaka.