Lättare än någonsin att få ett vitare leende hemma

Var man än vänder sig ser man människor med vita och friska tänder, främst i reklamkampanjer. Det kan kännas tråkigt att inte själv tillhöra dem som har ett vitt och glänsande leende, men tack vare nya tandblekningsprodukter på marknaden finns det goda möjligheter att skaffa sig ett vitare leende helt på egen hand, utan hjälp av tandläkare. Läs mer nedan om hur du kan gå tillväga för att själv ge dig eller någon du tycker om ett vitare leende.

Behovet av ett vitare leende

Att få ett märkbart vitare leende var länge något som man bara kunde få i tandläkarstolen, men långt ifrån alla var villiga att sätta sig en extra lång stund i den dyra tandläkarstolen enbart av estetiska skäl. Dock har behovet av ett vitare leende funnits i flera årtionden. Det har länge funnits tandkrämer på marknaden som har påståtts ha en blekande effekt på tänderna, men på grund av deras innehåll och på den förmodade negativa effekten som de sägs ha på emaljen, så har folk velat ha bättre och säkrare alternativ för deras tänder.

Större utbud

Eftersom behovet av ett vitare leende har varit stort, så har det fått många aktörer att vilja ta fram produkter för att bemöta den stora efterfrågan. Det har gjort att det har dykt upp mängder av olika typer av tandblekningskit, men även tandkrämer som bleker tänderna på ett nytt och säkrare sätt jämfört med tidigare. Det är även tack vare internet som utbudet av olika produkter har blivit större, då man inte längre är beroende av utbudet som finns i sitt eget land och/eller i den lokala butiken. Det har bidragit till att folk runt om i världen har fått fler tandblekningsalternativ att välja mellan.

Vita tänder hemma

För dig som vill skaffa ett vitare leende finns många alternativ. Antingen kan du göra som man alltid har gjort och sätta dig i tandläkarstolen, eller så kan du göra som många andra redan gör runt om i världen, nämligen att bleka tänderna hemma. För att hitta rätt produkt för tandblekning hemma eller ditt ändamål kan du börja med att besöka din lokala butik eller apotek, som kanske kan tänkas sälja tandblekningsprodukter. Annars har du ett brett utbud på nätet i form av tandblekningskit och tandkrämer. Vad sägs om ett praktiskt litet tandblekningskit med färdiga remsor att sätta på tänderna? Då slipper du fumla med tandskenor och blekningsmedel. Eller så kanske du föredrar en naturlig och vardaglig blekning med hjälp av aktivt kol? Det finns massor av tandkrämer som innehåller aktivt kol som har en blekande effekt på gula och missfärgade tänder.